Pohyb a barvy, jde to dohromady? Už šestý ročník sportovci i rodinami oblíbené akce „Barvám neutečeš“ potvrzuje, že ano! Tuhle veselou taškařici bude v následujících týdnech postupně hostit pět českých měst – Olomouc, Praha, České Budějovice, Ústí nad Labem a Pardubice.

Běh plný humoru pro jakkoli zdatné

Netypický běh „Barvám neutečeš“ vsadil na jednoduchost a zábavu. Na rychlosti či vytrvalosti nezáleží, zúčastnit se může kdokoli – děti, senioři, rekreační běžci i našlapaní sportovci. Pětikilometrovou trasu je možné zdolat v co nejkratším čase a změřit síly s ostatními závodníky, stejně tak se ale doporučuje pohodová chůze a povídání s kamarády. Společným faktorem je uvolněná atmosféra a smích.

Barevná show na pěti stanovištích

Hlavní myšlenkou běhu „Barvám neutečeš“ je pět barevných zón rozesetých na trase. Na startu se nejprve scházejí krásní čistí závodníci, po proběhnutí zónami, kde „prší barvy“, se pak v cíli hromadí na chlup stejní pestrobarevní a usměvaví lidé. Motto akce „Barvám neutečeš!“ je zde naplněno do puntíku.

Registrace je nutná

Jednotlivci i celé týmy se mohou registrovat do běhu na webu barvamneuteces.cz. Startovné se pohybuje podle věku a vybraného dárkového balíčku od 200 do 600 korun. Děti do šesti let (bez nároku na dárkový balíček) běží ve všech městech zdarma. V dárkovém balíčku nechybí startovní číslo, tričko, náramky, tetovačky a další. Registrace bývá možná také na Slevomatu, kde minulý ročník sklidil samé pochvalné a nadšené recenze.

Termíny běhu „Barvám neutečeš“

První běh šestého ročníku se uskuteční už 4. května v Olomouci, o týden později se poběží v Praze a za další týden v Českých Budějovicích. V Ústí nad Labem vše propukne na Den dětí 1. června, v Pardubicích pak 17. srpna. Podrobnější informace o trase apod. organizátoři zveřejní na webu vždy týden před konkrétním termínem.

Odposlechnuto v kuloárech

Kromě skvělé atmosféry se mohou účastníci akce těšit na spoustu soutěží a her, stánků s workshopy, tombolu a další zábavné aktivity. Nechybí ani možnost se po běhu osprchovat a občerstvit. Účastníci minulých ročníků vyzdvihují především super organizaci a všudypřítomnou dobrou náladu, která je opravdu na hony vzdálená od každodenních starostí. Akce je skvělým tipem na rodinné odpoledne s dětmi, vhodná je i pro hendikepované a vítáni jsou i domácí mazlíčci. Jen pozor na oblečení, někdy jdou barvy hůř vyprat, tak volte raději už staré a vyřazené modely.